Roaming yg mana ok utk Timur Tengah

#1
Utk roaming data..telco mana yg ada partner kat Dubai, Oman dan Kuwait yer...
x tau bahasa arab..mcm mana nak beli sim kad??
 
Last edited:
#2
Hmmm. klau lama kat sana..baik beli kat sana..x tau cakap tu..cari lah awek arab utk translate hahaha...
klau nak guna roaming..yg aku tau..celcom ada coverage utk 3 tempat tu..cuba check dulu la..
 
Last edited:

lyn

New Member
#3
Utk roaming data..telco mana yg ada partner kat Dubai, Oman dan Kuwait yer...
x tau bahasa arab..mcm mana nak beli sim kad??
biasanya cuti akhir tahun ni byk buat promosi utk pakej data.
thn lepas aku pergi pun pakai pakej data sini je,
lagi murah drp beli sim kad sana.
 

lyn

New Member
#4
Hmmm. klau lama kat sana..baik beli kat sana..x tau cakap tu..cari lah awek arab utk translate hahaha...
klau nak guna roaming..yg aku tau..celcom ada coverage utk 3 tempat tu..cuba check dulu la..
celcom ada ke utk dubai? setahu sy, oman dgn kuwait ada je.
 
#6
Hmmm. klau lama kat sana..baik beli kat sana..x tau cakap tu..cari lah awek arab utk translate hahaha...
klau nak guna roaming..yg aku tau..celcom ada coverage utk 3 tempat tu..cuba check dulu la..
celcom ade cover middle east nagara ke? mahal x kalau pakai telco kitaorg sendiri
kalau ade Link kasi share, bulan depan ni pon ade trip pegi dupai :p:p
ako ingat nak pegi sana beli sim baru , tapi kalau telco sendiri bole pakai mmg bagus.
 
#7
yg celcom tu i tahu ada promosi utk data roaming, rasanya timur tengah pun ada, cuba check kat laman web dia,
promosi tu sampai akhir thn ni je.
rasa bukan celcom je yg buat promosi , metsi semua telco ade juga,
colleague i pakai tu sim yg jual kat airport tu pon akay jg . 4G line
tapi xstable sngt la. kadang2 line putus jg .
 

Amir

New Member
#8
rasa bukan celcom je yg buat promosi , metsi semua telco ade juga,
colleague i pakai tu sim yg jual kat airport tu pon akay jg . 4G line
tapi xstable sngt la. kadang2 line putus jg .
Tapi so far... cuma telco celcom je yg buat utk roaming... pandai betul.. skrg akhir tahun.. byk plan yg nk pg cuti... Aku je kat KL je... keje saja.
 

Zaki

New Member
#11
habis baca tu promosi maklumat, baru tau ia ade partnership dgn local telco yg jenama utk negara2, tapi masalahnya data sikit gile .
ade 50 mb...100mb...500mb.... lain2 tmpat lain rate. mane bole buat mcam tu tapi bayaran same rm38 . x baik
 

Zaki

New Member
#12
kalau nak data roaming semasa oversea, beli sim lagi senang kan? airport pon ade jual tu 4G sim, habis guna buang je.
atapon skrng ni hotel2, restaurent dah siap2 ade wifi sendiri .
 
#14
habis baca tu promosi maklumat, baru tau ia ade partnership dgn local telco yg jenama utk negara2, tapi masalahnya data sikit gile .
ade 50 mb...100mb...500mb.... lain2 tmpat lain rate. mane bole buat mcam tu tapi bayaran same rm38 . x baik
biasalah mcm tu. lain ngra pun lain rate currency kan?haha.
rasa celcom ni sesuai utk users xguna data byk.
tapi klau beli sim card utk internet kat kuwait ke saudi arab ke mesti mahal gila.
 
Last edited:
#16
celcom ada ke utk dubai? setahu sy, oman dgn kuwait ada je.
Kenapa Ko nk pg dubai ke??? Tapi aku ada check... byk tempat blh pg juga.. blh tahan juga... byk juga negara... T.T tapi x tahu ada plan in dulu... baru bln 11 baru balik dari jepun
 
#17
Hmmm. klau lama kat sana..baik beli kat sana..x tau cakap tu..cari lah awek arab utk translate hahaha...
klau nak guna roaming..yg aku tau..celcom ada coverage utk 3 tempat tu..cuba check dulu la..
Hmmm... thx.. aku akan check... tapi yg blh dpt mb tapi bukan dpt x2 ke? so yg quota dpt lagi lebih lagi ke?
 
#18
biasanya cuti akhir tahun ni byk buat promosi utk pakej data.
thn lepas aku pergi pun pakai pakej data sini je,
lagi murah drp beli sim kad sana.
Janji ada tu dah ok la tu... hahaha... akhir tahun kena cuti sikit... relax minda kita... bukan ke?? Byk yg ambil cuti juga... kalau dapat promosi mesti kita kena ambil juga..