Viral Video Lelaki Menangis Isteri Meninggal Sebab Covid-19, Lepas 4 Hari Suami Pula ‘Pergi’ Buat Selamanya

![|650x392](upload://rcCh7rpkUYfIUpmbisl0b9NlEYj.jpeg)

Foto: Tangkap layar

Sebelum ini, viral sebuah video di TikTok, memaparkan seorang lelaki yang gagal menahan sebak berikutan isterinya yang meninggal dunia dipercayai akibat Covid-19. Menerusi video tersebut, lelaki ini hampir rebah di hadapan rumah dan cuba ditenangkan oleh anak-anak.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Gadis Akui Tak Kuat, Mula-Mula Ibu Meninggal Dunia Selepas 10 Hari Bapa Pula…

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Janji Nak Balik, Tak Sempat Jamah Rendang Kesukaan, Warga Emas Sayu Anak Meninggal Akibat Covid-19

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Van Bawa Jenazah Covid-19 Lalu Rumah Ahli Keluarga Undang Sebak, Penghormatan Terakhir Buat Keluarga

Difahamkan, ketika kejadian empat anaknya yang lain tidak sempat untuk mengiringi jenazah ibunya berikutan masih berada di pusat kuarantin. Video tersebut bagaimanapun, berjaya membuatkan netizen berasa sebak melihat tangisan lelaki ini.

Suami pula meninggal dunia

![|650x482](upload://5IltqkjajwfVCvPLrS23K5NKdrf.png)

Foto: Tangkap layar video

Terbaru, pemilik video TikTok, dikenali sebagai Hidayah menceritakan bapa saudaranya pula dijemput menghadap Sang Pencipta berikutan mempunyai masalah jantung. Pasangan ini meninggalkan lima cahaya mata lelaki berusia 7 hingga 23 tahun.

Al-fatihah bapa saudaraku. Baru kehilangan isteri. Sekarang pok pula pergi.

Menerusi video lain, jelas kedengaran suara anak kepada pasangan ini yang cuba menahan sebak dan akur apabila kedua ibu bapa tersayang dijemput Allah S.W.T. Difahamkan, kejadian ini berlaku di Kampung Tok Dir, Terengganu.

Kami tahu Apih kuat. Apih anak sulong kena kuat untuk adik-adik. Kena kuat untuk arwah ayah dan ma . Tingal 5 orang adik-beradik tanpa kasih ayah dan emak.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sebak mendapat perkhabaran duka tersebut dan mereka pada masa yang sama turut mendoakan semoga pasangan ini ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah.

Video penuh:

 

@dayahzulrimiAl-fatihah pok saudara ku . Baru kehilangan isteri . Sekrang pok pulok g??? original sound – Ezaaa? – ezaaaaaa?

@dayahzulrimiKami tahu apih kuat ?? apih ank sulong kene kuat utk adik2 . Kene kuat utk arwah ayah n mok . Tingal 5 org adik beradik tanpa kasih ayah n emak??? original sound – Hidayahzulrimi

Al-Fatihah

![|650x155](upload://mgojQdZ9nSh79Lzv5oGmCGG5Qar.png)

![|650x319](upload://8uZ3U8wWsls7BX7SLAwck6Y4aPh.png)

![|650x166](upload://mQRSlZUUKXDMNv7kvykD3s0v0aq.png)

![|650x172](upload://4YL8XeIDleSCQVsIL6EuTFhPibQ.png)

![|650x168](upload://m0OCb0yW8spAR9mFTli8mprj903.png)

Sumber: Hidayah


This is a companion discussion topic for the original entry at
https://ohbulan.com/viral-video-lelaki-menangis-isteri-meninggal-sebab-covid-19-lepas-4-hari-suami-pula-pergi-buat-selamanya