[VIDEO] ‘Gara-Gara Ikut Kata Kawan Buat Whitening Drip, Aku Kena Kanser…’

Bagaikan mimpi ngeri buat seorang wanita selepas disahkan menghidap penyakit kanser, dipercayai melakukan whitening drip. Kisah yang boleh dijadikan pengajaran kepada orang ramai telah dikongsi oleh seorang wanita menerusi beberapa video yang dimuat naik di laman TikTok.

Artikel Berkaitan: Padah Buat ‘Drip Whitening’ Sebab Terlampau Taksub Nak Putih

Artikel Berkaitan: Bukan Swab Test Je, Servis Tindik Lidah Pun Boleh Buat Dalam Kereta Masa PKP Ini

Artikel Berkaitan: Punya ‘Kemaruk’ Nak Putih, Drip Vitamin C Dalam Kereta Pun Boleh!

Gara-gara ikut kata kawan

Ujar pemilik video ini, dia terpengaruh dengan ajakan kawannya untuk melakukan ‘rawatan’ tersebut sehingga memberi kesan buruk terhadap kesihatannya.

Gara-gara ikut kata kawan whitening drip aku kena kanser.

Walaupun berat untuk menerima takdir tersebut, wanita cekal ini perlu meneruskan kehidupan seperti biasa. Wanita ini pada masa yang sama turut memberikan peringatan kepada orang ramai supaya tidak melakukan ‘rawatan’ tersebut.

14 hari je rambut gugur kau kena kuat. Bukan senang kemoterapi. Aku harus kuat dari seorang cantik di usia 40an.

Aku jadi hodoh sekelip mata. Jangan whitening drip ini nasihat aku untuk kalian.

Video yang dikongsi mendapat hampir 2.2 juta tontonan dan meraih pelbagai respon daripada wargamaya. Rata-rata netizen sempat berkongsi pengalaman yang sama selepas melakukan rawatan tersebut.

Video penuh:

@ladyvin_official Jangan jap whitening drip ini nasihat ku buat kalian #cancersurvivor #cancerfighter #fyp ? Dear Diary – liriiklagu

@ladyvin_official Nak cantik Biar cara Selamat dengar nasihat ku #cancersurvivor #fyp ? original sound FOTSI – OWNER STI_OBIKU?

Bahaya whitening drip

Sumber: Ladyvin


This is a companion discussion topic for the original entry at https://ohbulan.com/video-gara-gara-ikut-kata-kawan-buat-whitening-drip-aku-kena-kanser