[VIDEO] Gadis Tersipu-Sipu ‘Malu’ Dijodohkan Dengan Calon Pilihan Ibu Sendiri – ‘Tak Pernah Kenal, Jumpa & Bercinta’

![|650x431](upload://wsbGFE3FNCDS6nTKegsn3gAZN3d.png)

Sekadar gambar hiasan

Bergelar sebagai ibu dan bapa sudah pastinya mahukan yang terbaik buat anak-anak mereka termasuklah perihal jodoh. Bakal menantu yang dipilih diharapkan dapat membimbing dan menjaga anak mereka dengan sebaik mungkin.

Artikel Berkaitan: Kalau Dah Jodoh Tak Ke Mana! Beza Umur 37 Tahun Sama Sekali Tak Jadi Penghalang – ‘Moga Mama & Abie Bahagia Selalu…’

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Ditanya Mengapa Kahwin Awal, Budak SPM Jawab: ‘Buat Kerja Sekolah Ada Orang Teman’

Mak tolong cari jodoh

![|650x405](upload://s7DXp581lT4mPzRwc8lHPLwbGF3.jpeg)

Seperti video meraih pelbagai respon daripada wargamaya dikongsikan oleh seorang gadis di laman TikTok, tampil berkongsi mengenai kisah jodoh adiknya. Difahamkan, adiknya selamat bertunang dengan calon pilihan hati ibunya dan mereka sebelum ini sama sekali tidak pernah mengenali antara satu sama lain.

Taknak keluar jumpa tunang. Adik aku punya takut sampai taknak keluar.

Mengulas lebih lanjut, pemilik video ini turut menceritakan hari pertunangan tersebut merupakan momen pertama kali mereka bersua muka dan adiknya dilihat tersipu-sipu malu.

Mana taknya hari ini baru jumpa tunang sendiri. Tak pernah kenal tak pernah jumpa tak pernah bercinta. Apa tah lagi WhatsApp.

Tup-tup dah jadi tunang orang.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen teruja dengan kisah yang dikongsikan ini dan pada masa yang sama turut mendoakan semoga urusan pasangan ini dipermudahkan.

Video penuh:

@mexgojes……….94Taknak keluar jumpa tunang ? ##jodohku ##MakCarikanJodoh ##Fyp ##fypdongggggggg? the psycho intro gone wrong ?? – Arielle

Wah jarang berlaku!

![|650x198](upload://BNEwK47G1E61SfsGXIwqOo9PVu.png)

![|650x157](upload://cGprxnOuMj33GMbmTO7K2eBW7xc.png)

![|650x127](upload://utrajh0gQ3R6bQPZ6zqPCF1jE4d.png)

![|650x115](upload://7SImz8fHLqAL0kccKfddNvU9Vyr.png)

Sumber: MexGojes


This is a companion discussion topic for the original entry at
https://ohbulan.com/video-gadis-tersipu-sipu-malu-dijodohkan-dengan-calon-pilihan-ibu-sendiri-tak-pernah-kenal-jumpa-bercinta