Tak Sengaja ‘Follow’ Instagram Jennie Blackpink, Peminat V BTS Serang Ruang Komen

![|650x400](upload://7HKn88aQnVdU4IICebd70xhpb2M.jpeg)

Platform media sosial menjadi kecoh selepas V dari kumpulan BTS mengikuti akaun Instagram (IG) ahli kumpulan Blackpink iaitu Jennie.

Artikel Berkaitan: Kalahkan Justin Bieber, Blackpink Jadi Artis Nombor 1 Paling Banyak Pengikut Di YouTube

Tak sengaja ‘follow’

![|650x967](upload://hefxfT4xBjow5dci0wwic633YJi.jpeg)

Susulan insiden itu, Jennie secara tiba-tiba diserang peminat V. Difahamkan, V tidak sengaja mengikuti akaun IG Jennie pada 7 Disember lalu.

Sebaik sahaja menyedari hal tersebut, V dengan pantas berhenti mengikuti (unfollow) akaun ahli kumpulan Blackpink itu. Namun, sudah terlambat apabila netizen pantas menyebarkan paparan skrin yang memaparkan V mengikuti Jennie.

Menerusi Weverse, V menjelaskan dia tidak sengaja mengikuti akaun artis tersebut.

Pengikut toksik serbu ruang komen

![|650x1148](upload://7wXuVJQrriMTczxSmq1frdUm9X1.jpeg)

Namun begitu, peminat yang tidak rasional tetap berpusu-pusu ke IG Jennie untuk meninggalkan komen negatif. Ramai pengikut toksik telah meninggalkan komen menyerang ahli kumpulan gadis itu.

Tindakan peminat V itu mendapat perhatian dan timbul rasa simpati netizen Korea yang menganggap Jennie tidak bersalah dalam hal tersebut.

Saya berasa sangat teruk, Jennie tidak melakukan apa-apa tetapi dia diserang oleh peminat BTS yang menuduh dia cuba menarik perhatian.

Saya tertanya-tanya jika Jennie berfikir untuk menutup komen pada akaunnya.

Ini bukan kali pertama peminat luar negara melakukan seperti ini tetapi saya tertanya-tanya mengapa mereka berbuat demikian?

Sumber: Allkpop


This is a companion discussion topic for the original entry at https://ohbulan.com/tak-sengaja-follow-instagram-jennie-blackpink-peminat-v-bts-serang-ruang-komen