Tak Melekit & Cepat Meresap, Ramai Yang Bagi Review 5 Bintang Untuk Skincare Jepun Ni Di Shopee

Baru-baru ni muka min breakout, timbul banyak sangat jerawat kecil di permukaan dahi dan bahagian atas pipi. Korang faham-faham je la, memang stress sangat-sangat wei.

Lepas tu, min ambil inisiatif buka aplikasi Shopee nak usha skincare yang available dekat sana. Tengah asyik dok scroll, min perasan ada satu rangkaian produk penjagaan wajah ni ramai giler orang beli, pastu dapat rating tinggi. 5 bintang!

Ramai Dah Guna Hada Labo Premium Whitening Set !

Produk yang min maksudkan tak lain tak bukan Hada Labo Premium Whitening Set. Rupa-rupanya dah ramai yang guna rangkaian produk penjagaan ni especially mereka yang ada kulit berminyak dan kombinasi.

Bukan itu je, ada jugak yang bagi feedback kata produk-produk dari Premium Whitening set ni berkesan memudarkan parut jerawat dan bintik-bintik hitam pada wajah selain melembapkan wajah dan bantu jaga skin barrier. Dahsyat ooo..

Popular & dapat rating tinggi, 3 produk ni best pakai

Kalau korang nak tahu, Hada labo Premium Whitening Set menawarkan beberapa pilihan produk penjagaan wajah. Namun begitu, ada 3 produk yang dapat rating tinggi dengan ulasan yang positif iaitu Premium Whitening Face Wash, Premium Whitening Lotion dan Premium Whitening Water Gel.

Cuci wajah dengan bersih tanpa rasa kering.

Produk pertama yang popular dalam kalangan pengguna Shopee dan korang boleh cuba ialah Hada LaboPremium Whitening Face Wash.

Seperti yang korang tahu pencuci muka penting kerana ianya membantu membersihkan wajah daripada kotoran seperti minyak, habuk dan mekap.

Oleh itu, penting untuk korang pilih pencuci muka yang yang mampu membersihkan wajah dan dalam masa yang sama memiliki kandungan Tranexamic acid dan Niacinamide yang mampu melembap dan mencerahkan kulit.

Berdasarkan review, tak hairanlah Hada Labo Premium Whitening Face Wash jadi pilihan ramai. Tambahan pula, pencuci muka ini bebas daripada sebarang kandungan alkohol, pewangi, pewarna dan mineral oil.

So, sesuai sangat untuk digunakan oleh semua jenis kulit terutama mereka yang ada kulit, kombinasi, kulit berminyak mahupun kulit sensitif. Tak percaya? Ni min kongsi bukti review, yang min ambil direct daripada Shopee.

Cepat meresap… kulit jadi lembut & anjal!

Selain pencuci muka, face lotion juga memainkan peranan penting terutama sekali untuk memelihara dan memulihara skin barrier wajah kita.

To be honest, sebenarnya banyak face lotion claim produk diorang cepat meresap, tak sticky dan tak buat kulit nampak berminyak. Namun, kebanyakannya sekadar marketing je, berbeza dengan Hada Labo Premium Whitening Lotion ni.

Pertama kali min, tengok review ikhlas pengguna mengenai produk ni. Ye la, yang review dekat Shopee ni kebanyakannya orang biasa dan pengguna tegar yang share bukan Youtuber, Tiktoker atau influencer. Terkedu bila ramai yang cakap produk ni cepat meresap dan buat kulit rasa lebih smooth dan toing-toing lepas guna.

 

Belek punya belek, patut la ramai yang dok puji produk ni, kandungan bahan-bahan dalam produk ni pun mantap, ada Niacinamide, Alpha-arbutin dan Vitamin C untuk buat kulit korang jadi lebih cerah dan glowing.

** Ada dua pilihan tau untuk face lotion ni iaitu rich & light

Kunci kelembapan kulit tanpa rasa melekit.

Kalau korang nak tahu, inilah produk yang viral dan top dalam rangkaian Hada Labo Premium Whitening set. Ada yang cakap bintik-bintik hitam dan parut jerawat pada wajah diorang semakin pudar.

Lebih menarik lagi, ramai yang komen mengenai tekstur krim pelembap ni kononnya  sangat ringan dan tak melekit. Sapu-sapu je terus meresap. Kulit pun tak nampak sihat je lepas sapu.

Memiliki kandungan Hyaluronic acid yang tinggi beserta ektrak tumbuh-tumbuhan, pelembap wajah Hada Labo Premium Whitening Water gel memberikan kelembapan berpanjangan pada kulit. Skin barrier pun dapat diperkuatkan.

Kalau tengok baca ulasan pembeli lain memang tergugat iman nak cuba. Maka, terbanglah duit min sebab min pun dah buat pesanan melalui Shopee.

Akhir kata, min perasan Hada Labo Premium Whitening Set ni menggunakan 5 bahan  ni sebagai asas utama formula produk mereka iaitu Niacinamide, Alpha-arbutin, Vitamin C, Hyaluronic acid dan ekstrak tumbuh-tumbuhan. Banyak pilihan produk dalam rangkaian ni, korang boleh pilih ikut kesesuaian kulit.

Tak hairanlah la skincare Hada Labo ni viral dekat Shopee. Harga berpatutan, review pengguna pun bagus-bagus semuanya. Nak tahu lebih lanjut mengenai siri kegemaran ramai ini, korang lawat website Hada Labo atau atau buat je pembelian terus di Watsons Malaysia. Link ada min sertakan dibawah.

Watsons: Hada Labo Premium Whitening Face Wash

Watsons: Hada Labo Premium Whitening Lotion (Rich)

Watsons: Hada Labo Premium Whitening Water Gel


This is a companion discussion topic for the original entry at https://ohbulan.com/tak-melekit-cepat-meresap-ramai-yang-bagi-review-5-bintang-untuk-skincare-jepun-ni-di-shopee