[KUIZ] Hanya Peminat P.Ramlee Je Boleh Jawab Betul Semua Soalan Ni!

![|750x415](upload://5c2T88Wrc3yRca7H00F2rNt02Km.jpeg)

P. Ramlee sememangnya ikon yang tak perlu diperkenalkan lagi. Semua orang tak kira umur semua kenal Allahyarham P.Ramlee dan mesti pernah tonton movie-movie beliau. Peminat setia beliau pun cukup ramai sampai ada yang buat restaurant, baju dan juga makanan diilhamkan oleh P.Ramlee.

Tapi dalam ramai-ramai ni, mana satu yang betul-betul peminat beliau? Korang rasa korang boleh ke jawab semua soalan ni dengan betul? Ha jom buat kuiz ni dulu untuk menguji sejauh mana korang tahu mengenai filem-filem arahan dan lakonan lagenda kita ni!

Ha apa keputusan korang dapat? Tegar ke tidak?

Kalau korang betul semua memang confirm lah korang ni peminat tegar P.Ramlee! Disebabkan itu korang wajib try Burger terbaru dari KFC ni iaitu burger P.Ramlee!

Diinspirasikan daripada makanan kegemaran Allahyarham pulak tu iaitu Nasi Kandar!

![|630x330](upload://IkfKS7Q91iI5HFNh1ULcmJ4p7Y.jpeg)

Nama pun anak kelahiran Pulau Pinang, mestilah makanan kegemaran beliau Nasi Kandar! Sekarang ni dah ada pulak burger Nasi Kandar yang diberi nama Burger P.Ramlee keluarkan oleh KFC weh! Rare habis!

Dalam banyak-banyak menu yang diinsipirasikan oleh P.Ramlee, menu ni yang paling rare. Tak pernah lagi dibuat orang!

Lapisan fillet Zinger Hot & Spicy dilimpahi dengan  daun kari, sayuran berempah  dan sos mayo! Fuh!

![|630x427](upload://jqiAliDwo1xswaUJ5FR8IwHR4N3.jpeg)

Bila korang makan burger P.Ramlee ni, sekali gigit terus boleh rasa kepelbagaian tu! Terus boleh rasa rempah ratus tempatan, kunyit, serai, jintan putih eh macam-macam lagi lah.

Rasa ori Nasi Kandar tu memang lengkap dalam burger tu weh! Unik habis! Nama pun burger P.Ramlee kan mestilah burger tu sama unik dengan pemilik nama tu.

Boleh dapat 10% diskaun bila korang pesan guna aplikasi KFC pulak tu!

Korang boleh dapatkan burger ni melalui pelbagai pilihan sama ada A la Carte atau pun kombo. Antara combo yang korang boleh pilih ialah:

Set Legenda:

  • 1 P.Ramlee Burger
  • 1 Loaded Potato Bowl
  • 1 Pepsi (M)

Kombo Ikon:

  • 2 P.Ramlee Burger
  • 2 ketul ayam (OR/HS)
  • 1 Cheezy Wedges (L)

Tapi produk dan kombo ni tak semua tempat sama tau. Tertakluk kepada terma dan syarat.

![|630x630](upload://xWQonOLqZGAmzf3N1sjAmrEBAxs.jpeg)

Hanya masukkan kod promo: PRAMLEE masa nak checkout dan korang boleh nikmati diskaun tersebut! Mudah je. Tekan, tekan, masuk kod, burger sampai. Memang nikmat habis!

Dapatkan burger P.Ramlee ni harini guys! Layan sambil tengok filem-filem P.Ramlee! Lagi-lagi filem Laksamana Do Re Mi sebab Nasi Kandar diketengahkan tau dalam salah satu babak filem tersebut! Jangan lepaskan peluang ni guys! Layari www.KFC.com.my untuk maklumat lanjut.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://ohbulan.com/kuiz-hanya-peminat-p-ramlee-je-boleh-jawab-betul-semua-soalan-ni