Korang Dah Join Kempen JOM100? Kalau Belum, Jom Check It Out Dulu!

![|650x305](upload://fnnFTCPFrotwlr88jtLCOuiSjnr.jpeg)

Macam yang korang semua tahu, badan kita perlu penghidratan yang cukup supaya ia dapat memainkan peranan penting dalam kehidupan seharian sebagai langkah menjaga kesihatan diri.

Badan kita sentiasa kehilangan cecair melalui pernafasan dan perkumuhan tanpa disedari walaupun tidak kelihatan peluh. Kalau kita nak atasi masalah dehidrasi ni, kenalah mengamalkan pemakanan yang betul dan minum air yang secukupnya. Tapi kadang-kadang, minum air biasa pun masih tak jalan kan?

Jadi, korang perlu hidrat dengan minuman yang mengandungi elektrolit didalamnya. Elektrolit membantu memaksimumkan pengambilan cecair dan memberikan penyerapan yang lebih baik untuk badan. Tak lain tak bukan, mestilah dengan minuman 100PLUS!

Bila dah terhidrat dengan 100PLUS, barulah boleh  berikan 100% fokus & tenaga!

Apa yang membuatkan minuman isotonik 100PLUS ni istimewa adalah kerana kadar elektrolitnya. Korang pun tau kan tubuh kita ni memang perlu dijaga agar berada pada tahap normal, sehingga fungsinya dapat berjalan dengan baik.

100PLUS juga mempunyai kombinasi cecair, karbohidrat dan elektrolit boleh memberi penghidratan, rangsangan mental dan fizikal yang cukup.

Ha…bila badan korang dah terhidrat dengan kandungan elektrolit dalam 100PLUS ni, baru lah korang boleh berikan 100% fokus dan tenaga korang dalam setiap apa jua yang korang lakukan. 100PLUS  juga lebih efektif untuk menyerap cecair dan memastikan badan terhidrat lebih lama! Jadi, boleh fokus dan bertenaga sepanjang hari!

Minuman isotonik 100PLUS yang boleh diminum pada bila-bila masa je!

![|650x433](upload://6NbeWvtd6VeeJ2V2488ODeoRZL2.png)

Selain itu, 100PLUS ni korang boleh minum bila-bila je korang nak tau. Tak kira lah kalau tengah layan muzik, menyanyi, bermain video game, semuanya boleh! 

Minuman isotonik ini juga membantu korang dalam menjalani kehidupan seharian dengan lebih baik dan cergas. Dengan itu, badan korang akan sentiasa fokus dan lebih bertenaga. Nak buat apa-apa lepasni memang rasa syok je sebab boleh diminum pada bila-bila masa dan dimana sahaja.

Kempen JOM100 beri inspirasi buat rakyat Malaysia untuk sentiasa berikan 100% & jadi versi yang lebih baik! 

Paling menarik, dengan kempen JOM100, ia dapat memberikan inspirasi buat semua rakyat Malaysia. Selebriti ni pun kongsi tau momen dan semangat mereka di laman Instagram sendiri. Jom check-it-out!

![|650x284](upload://z6aHjORDZpoenH1OBkPoCggy2f1.jpeg)

1. Syafiq Aiman

Dari pagi sampai ke petang recording dan buat editing, memang rasa kurang bertenaga kan? Jadi, perlulah cari air yang mengandungi elektrolit didalamnya kan untuk kekal fokus sepanjang hari dan boleh buat banyak benda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syafiq Aiman ![™](upload://i37LNJilZJqDABNdtpur9g75TG.png) | ? (@syafiq.157)

2. Neeta Manis

Ha..Neeta Manis ni pula kalau dah buat apa jenis aktiviti pun memang akan all out! Dengan ada nya 100PLUS, ia membantu Neeta untuk lebih fokus dan berikan 100% dalam setiap apa yang dilakukan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neeta Manis (@neetamanis)

3. Zarol Zarif  

Kalau nak menyanyi pun perlukan hidrasi yang cukup tau! Baru lah dapat 100% fokus dan tenaga untuk  perform dengan best kan?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarol Zarif (@zarolzarif)

Korang pun boleh join gerakan JOM100 ni, senang je tau!

Korang pun boleh beri 100% semangat pada sesuatu yang korang nak buat tu dengan join JOM100 ni sekali! Nak tau macam mana, jom ikut langkah dibawah:

  1. Rakam video dengan aktiviti yang korang suka dengan memberikan 100% semangat
  2. Cari sticker di Instagram dengan kata kunci ‘JOM100’ dan masukkan dalam video korang
  3. Kongsi video tersebut di Instagram dan jangan lupa tag @my100plus dengan hashtag #JOM100

Ha senang je kan? Tapi, jangan lupa untuk tetapkan akaun korang kepada umum ya!

Jadi, jangan lupa tau untuk kekal hidrasi dalam apa jua situasi!

![|650x283](upload://8bGbHmvqTA8uspby3vzGPYip5Zd.png)

Ha…disamping membuat aktiviti yang korang minat tu, jangan lupa tau untuk kekal terhidrasi dalam apa jua situasi. Jom sama-sama kita amalkan pemakanan yang sihat dan lebih bertenaga dengan air minuman 100PLUS.

Untuk info lebih lanjut, korang boleh terus ke laman web 100PLUS di SINI!


This is a companion discussion topic for the original entry at https://ohbulan.com/korang-dah-join-kempen-jom100-kalau-belum-jom-check-it-out-dulu