‘Kenapa Korang Takut Sangat Dengan Kami Ni? Kenapa eh?’ – Terkena Tempias Isu Belum Vaksin, Ini Respon Rita

![|650x434](upload://75VHXTvadnHtYFGWds90NEysqT4.png)

Sebelum ini, pelakon Rita Rudaini mendedahkan bahawa dia telah difitnah melanggar prosedur operasi standard (SOP) kerana belum mendapatkan sebarang suntikan vaksin Covid-19.

Artikel berkaitan : Difitnah Rakan Industri, Rita Rudaini Tak Kisah Nama Digugurkan Dari Berlakon -‘Apa Yang Dengki Sangat Dengan Sistur?’

Artikel berkaitan : ‘Kalau Tak Puas Hati, Datang Jumpa Depan-Depan’ – Rita Rudaini Berang Digelar Antivaksin

Terbaharu, Rita Rudaini memaklumkan bahawa namanya memang telah digugurkan bagi membintangi sebuah drama.

Digugurkan daripada produksi yang kuat ‘promote’ vaksin

![|650x478](upload://lUJdXJL9moVs2UZSiOuLhn6wGVh.png)

Menerusi perkongsiannya di Instastory, Rita tampil memberitahu bahawa dia telah digugurkan daripada berlakon untuk sebuah produksi kerana belum menerima sebarang suntikan vaksin Covid-19.

Ye memang nama saya digugurkan untuk 100 episod oleh satu production yang kuat promote vaksin 24/7 di media sosial kerana saya belum divaksin.

Walau bagaimanapun pelakon itu reda dengan keputusan berkenaan dan menganggap dia telah memudahkan urusan orang lain.

Tapi tak apa bila saya mudahkan kerja mereka, moga Allah mudahkan kerja saya.

‘Duduk rumah je jangan risau’

![|650x394](upload://mq7HYBfRKxnJyyGXmDMmwWg1n4H.png)

Dalam pada itu, Rita meluahkan rasa kesal apabila dia bersama rakan industri yang belum menerima suntikan vaksin terkena tempias isu vaksin selepas kerajaan membenarkan industri seni kreatif melakukan penggambaran dengan syarat mestilah menerima vaksin lengkap.

Kenapa nak marah kami rakan industri lain tak vaksin? Korang dah vaksin dan shooting kan. Yang tak vaksin duduk rumah tak shooting. Tak ada kat set pon.

So kenapa korang semua nak gelabah mengamuk? Nak takut apa? Kata ancam nyawa orang lah bagai. Eh kitaorang semua tak ada dekat set pun. Tak ada nak pergi shooting pun. Kenapa korang takut sangat dengan kami ni? Kenapa eh?

Ujarnya lagi, dia masih berada di rumah melakukan aktiviti harian seperti biasa dan tidak pergi mana-mana pun.

Korang kat set tu kan semua dah lengkap dos.. So? Aduhai rilek lah kitaorang tak kemana pun. Duduk rumah je jangan risau. Chill kawan-kawan kami rakan sepejuangan sentiasa mendoakan yang baik-baik untuk kita semua. Baik yang kat set atau yang kat rumah. Doa yang baik sesama insan.

‘Ye memang nama saya digugurkan’

![|650x1151](upload://h20Kdn7sNWtWNXElE9D5CUyrvPK.jpeg)

![|650x1121](upload://2GbFsr2vwBDQtnt01lAHODkiZR0.jpeg)

Sumber : ritrud727


This is a companion discussion topic for the original entry at https://ohbulan.com/kenapa-korang-takut-sangat-dengan-kami-ni-kenapa-eh-terkena-tempias-isu-belum-vaksin-ini-respon-rita