Dekat DM Tak Henti Netizen Tanya Pasal Wajah Anak, Neelofa Mohon Masa – ‘Bagi Bilal Besar Dulu Dan Kuat’

Pasangan selebriti popular, Haris dan Neelofa belum bersedia untuk berkongsi wajah anak lelaki mereka, Muhammad Bilal kepada umum. Biarpun rata-rata peminat bersetuju dengan pendirian suami isteri ini namun ada juga yang masih bertanya soalan yang sama.

Artikel Berkaitan: Rasa Macam Terkurung Ketika Berpantang, Neelofa Minta Pandangan Dari Orang Ramai

Artikel Berkaitan: Belum Kongsi Wajah Muhammad Bilal, Haris Bagi Jawapan Dengan Hadis – ‘Tak Ada Masalah Nak Tunjuk Anak Tapi Khuatir ..’

Bagi masa dan ruang

Ketika siaran langsung Instagram bersama pelakon Izara Aishah, Neelofa, 33, mendedahkan ruang ‘direct message’ dia dipenuhi dengan pertanyaan netizen yang ternanti wajah Bilal.

Kata pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor, dia mengikuti nasihat yang diberikan supaya berjaga-jaga dengan penyakit ain memandangkan usia Bilal baru memasuki dua bulan.

Isteri kepada Pencetus Ummah ini juga memohon ruang dan masa sehingga anaknya itu sudah besar dan kuat.

Untuk mereka yang tanya pasal Bilal, tak berhenti dekat DM saya pasal Bilal ja.. Ramai menasihati saya perkara yang sama.

Mungkin ada baiknya juga kita tak kongsi-kongsikan dulu. Untuk mengelakkan penyakit ain, atau pun bagi Bilal besar dulu, kuat dan sihat.

Bagi masa dan ruang. Terima kasih kepada mereka yang memahami.

Nak sesuai dengan rutin baru

Dalam pada itu, bekas pengacara MeleTOP turut berkongsi pengalamannya bergelar ibu pertama kali dan akui proses itu tidak mudah dan sangat mencabar.

Alhamdulillah syukur diberikan kesihatan. Selepas 44 hari berpantang, saya sangat ‘respect’ dengan ibu yang mempunyai anak ramai termasuklah ibu saya sendiri.

Masya-Allah not easy. Tak mudah untuk lalui momen dalam pantang itu, terlalu banyak benda yang going on the same time.

Untuk wanita yang kali pertama jadi ibu, nak sesuaikan dengan rutin baru, nak faham anak lagi, breastfeeding lagi.. sangat la mencabar. Dengan bengkak susu lagi, banyak ibu yang alami benda ini sebab tak ada banyak ilmu. Saya berjaya hubungi breastfeeding consultant dan dia akan datang mengajar di rumah dari mula.

Neelofa baru melahirkan anak lelaki, Muhammad Bilal pada 29 Januari di Gleneagles Hospital Kuala Lumpur.

Untuk rekod, Neelofa dan Haris mendirikan rumah tangga di sebuah hotel terkemuka di ibu negara pada 27 Mac lalu.

Sumber: Instagram @naelofar


This is a companion discussion topic for the original entry at https://ohbulan.com/dekat-dm-tak-henti-netizen-tanya-pasal-wajah-anak-neelofa-mohon-masa-bagi-bilal-besar-dulu-dan-kuat