Buat Trend ‘Sergah’ Lori, Lelaki Maut Digilis

Satu lagi trend baharu tular di media sosial Indonesia yang diibaratkan bagai menempah maut apabila sebilangan remaja nekad melompat di hadapan lori yang sedang bergerak.

Terbaru, trend tersebut telah pun mengakibatkan satu kematian.

Trend ‘sergah’ lori

Tangkap layar video tular

Memetik laporan Coconuts Jakarta, beberapa rakaman video tular memaparkan remaja melakukan trend bahaya itu di mana mereka akan berlari ke hadapan lori yang sedang bergerak ibarat ‘menyergah’ lori tersebut, kemudian lari.

Namun, ada juga yang tidak bernasib baik dan dilanggar lori yang ‘disergah’.

Aksi nekat remaja menghentikan truk di Jl. Otista, Karawaci, Kota Tangerang telah memakan korban, Jumat (3/6/2022) siang.

"Baru kemarin dirazia, udah buat onar lagi. Mereka kumpul 10 orang lebih. 1 meninggal tertabrak kontainer," ujar warga yang mengirim info melalui Whatsapp. pic.twitter.com/tipWrl30sf

— About Tangerang (@AboutTNG) June 3, 2022

Minggu lepas, tular satu video remaja 18 tahun dari Tangerang, Banten yang maut selepas lori tersebut gagal mengelak.

Berdasarkan klip video yang tular, mangsa bersama dua rakannya dilihat berdiri di hadapan sebatang jalan sambil menanti sebuah lori menuju ke arah mereka. Sejurus lori itu berada hampir dengan mereka, ketiga-tiga remaja itu cuba ‘menyergah’, namun malang bagi mangsa kerana lori bergerak laju itu gagal berhenti.

Mangsa dilaporkan mati di tempat kejadian akibat dirempuh dan digilis lori tersebut.

Sumber: Coconuts Jakarta, Twitter @AboutTNG


This is a companion discussion topic for the original entry at https://ohbulan.com/buat-trend-sergah-lori-lelaki-maut-digilis