Berang Jiran Nak Kahwin Orang Lain, Lelaki Cekik Wanita Sampai Mati

![|650x590](upload://oK4VxuyhvBQD1pw89Q0WwdFJNUW.png)

Seorang lelaki di Keluharan Bagan Deli Medan, Indonesia bertindak mencekik bakal pengantin sampai mati lalu tergamak merogol mayat wanita malang tersebut.

Bakal pengantin mati dicekik

![|650x365](upload://kG2i4DWDCfBET5OVJkT6PJQhw57.png)

Menurut Ketua Polis Pelabuhan Belawan, Faisal Ramhat Hussien Simatupang, badan mangsa yang berusia 19 tahun itu ditemui dengan bekas cekikan di leher mangsa dan ditemui sudah tidak bernyawa di dalam sebuah bilik.

Walau bagaimanapun, pihak polis berjaya menahan dua jiran mangsa dan salah seorangnya mengaku dia mencintai mangsa serta sempat merogol wanita berkenaan.

Lebih mengejutkan lagi apabila suspek dikatakan mengaku cemburu kerana gadis berkenaan ingin bernikah dengan orang lain dan enggan memberikan pinjaman wang.

Suspek turut mengambil sebuah telefon bimbit, wang tunai dan cincin emas milik mangsa selepas melakukan perbuatan kejam tersebut.

Kedua-dua suspek dibawah pengaruh dadah

![|650x419](upload://1KaYRdfrNIp8dLlyx6yb5u5JqBY.png)

Difahamkan, kes berkenaan berlaku disebabkan kedua-dua suspek berada di bawah pengaruh dadah jenis syabu serta berniat jahat mencuri di dalam kampung tersebut.

Kebetulan masa itu, mereka melihat rumah mangsa kosong dan masuk ikut tingkap dan mencekik mangsa sampai mati.

Kejadian bertambah teruk apabila suspek mengetahui mangsa sudah meninggal dunia, namun sempat mengambil kesempatan untuk merogol mayat berkenaan.

Sumber : Tribun News


This is a companion discussion topic for the original entry at https://ohbulan.com/berang-jiran-nak-kahwin-orang-lain-lelaki-cekik-wanita-sampai-mati